Hårda gubbar i hårt väder Havøysund

Denna vecka har vi dragits med hårda vindar och riktigt stökig sjö. Därav har vi tyvärr inte fått komma ut på våra normala fångstgivande platser. Men vi har kämpat på bra i vilket fall.
I guidebåten har jag fått äran att guida ett härligt kamratgäng från Jämtland som vann denna resa. Tyvärr fick vi endast 3 fiskedagar så det gällde att få ut så mycket som möjligt. Torskfisket var inte det enklaste i denna stökiga sjö men vi lyckades få ett gäng upp till ca 10 kg. Torsken hittades djupt, från 100 till 150m..
En mindre torsk vevades upp från ca 140m när det plötsligt small till och en tung fight inleddes. Linan bara sprutade ut och jag insåg snabbt vad som hade skett. Då jag hade fullt sjå att hålla båten i den stökiga sjön fick Ulf hoppa över i vår båt och assistera. Efter ca 20 minuter kunde flundran bärgas och den mättes till härliga 147 cm. Vilken härlig avslutning för dessa grabbar.
Flundrafisket verkar äntligen komma igång så smått men vi har fortfarande väldigt kallt i vattnet.
Fick precis vetskap om att det har landats ytterligare en bättre fisk på 140 cm av gänget som guidas av Uffes grabb Andreas.
Nu ser det ut att bli lite bättre väder framöver och givetvis skall det bändas mera flundra.

Sebastian Hoogers, Ulf Hugsén samt pj Isak & Andreas