Olympisk säsongstart Å.

Upp med tuppen, solen går precis upp över horisonten och känslan är bra, vädret ska bli sämre under eftermiddagen så därför släpade vi oss trötta upp med det första morgonljuset.
Havet ligger som en spegel och yrkesfiskarna syns vid horisonten i jakten på skreitorsken.
Vi tar en sista titt på plottern och gör upp planen för dagen sen bär det av emot årets första fiskepass på Å.
Väl på plats lägger vi upp båten för en första drift över ett område som tidigare har visat sig vara väldigt hett, och känslan är bra.
Alla sänker ner sina prylar och tystnaden talar för sig självt, någonting är på gång.
Någon minut in i första driften hör vi alla att Daniel hojtar till och står med fin spöböj, fyfaaan vad härligt, årets första fisk tänkte vi, efter några minuters kamp och en del stånk och stön säkras äntligen fisken vid båtkanten, en fin hälleflundra på 124cm, härlig start på året tänkte vi.
Vi bestämmer oss för att lägga om driften i samma området direkt, då hinner vi inte ens få ner grejerna på botten innan Daniel hojtar till igen och vi ser ganska snabbt att detta är en riktigt bra flundra, Daniel stånkar och fisken lika så, det var en maktkamp till en början men Daniel lyckades efter en kort kamp få upp fisken ifrån botten och efter det vek han sig inte en millimeter. Efter en stund ser vi något skymta nere i djupet, detta såg riktigt bra ut tänkte vi, flundran bryter vattenytan, kveitekroken sitter och fisken är säkrad… Tumstocken mäter hela 163cm, de här är ju magiskt =) Snyggt jobbat Daniel.
Daniel lyckades med en äkta hattrick under dagen då han på sista driften lyckades landa en ytterligare flundra på 124 cm, Alexander fick även han en fin flundra på 109 cm, plus att vi även fick några fina torskar med en topp på 21 kg som fin bonusfångst.

Med detta tackar vi för oss och på återseende.

Tight Lines

Martin Bamberg & Alexander Lindgren

163 cm av Daniel =)