Havøysund levererar fler flundror i både snöstorm och solsken!

Denna veckan är det bara fem gäster på campen och äntligen har vi fått lite bättre förhållanden här i Havøysund!

Första dagen drog vi ut på ett gungande hav med nästintill ingen vind. Väl ute på skreiplatserna så fylldes lodet med huggvillig skrei! Det spelade ingen roll vart man fiskade utan det var fisk överallt!

Eftersom första dagen brukar alltid vara en dag där man vänjer sig till sjön på bekostnad av att man blir sjösjuk så bestämde vi oss för att åka tillbaks till hamnen igen trots att fisket var riktigt HETT.. Vi planerade istället att gå ut på eftermiddagen, men tyvärr gick inte detta pga av väderomslaget som omöjliggjorde fisket med den hårda nordvästliga vinden som hade kommit in.

Dag två gav oss en riktigt lovande väderleksrapport som tyvärr visade sig inte stämma överhuvudtaget så vi fick kriga oss ut till skreiplatserna men idag lyste tyvärr torsken med sin frånvaro. Vi letade runt på många ställen men fisken verkade som bortblåst. Tillslut hittade vi en plats där fisken högg frenetiskt och tillslut kunde vi borde en grann torsk på 18,5kg till Roger! Vi testade också att byta område och till vår överraskning så krokar Roger på en flundra 10 meter under båten!!!
Det sattes hårt mot hårt och sedan sa det PANG! Ett spö fattigare men flundran var fortfarande på! Med teamwork från Eddie så lyckades vi landa en fin flundra på runt 90cm!
När vi har fått ordning på kaoset så släpper vi ner igen på samma drift, torsken verkar inte hugga så jag ber dom veva upp igen och då small det IGEN!

Denna gången var det Eddie som stod med ett kraftig spöböj och en flundra på andra änden som gjorde allt för att ta sig ner till bottnen igen. Tillslut lyckad vi landa flundran som mättes till 116cm i topp kondition! Eddie lyste av lycka, han berättade att oavsett storlek så pumpar adrenalinet när man känner de karaktäristiska flundraknycken!!

Härnäst är sydliga vindar och solsken på prognoserna, mer från Havøysund inom kort!

Johan Mikkelsen, Douglas Dahlberg

Roger smackar dagens största torsk!

Eddie med en grym flundra på 116cm!

Knäckt spö och flundra till Roger!

Naturen