Grymt flundra fiske i strålande sol ett ”foppatoffel kasst” ifrån campen!

Igår letade vi oss ut på ett mycket lugnt hav i strålande solsken, efter 2 ganska tuffa första dagar. Vi lyckades peta upp ett gäng torskar innan fisket dog av kraftigt, vi bestämde oss för att göra en längre förflyttning 6 sjömil väster ut och köra på ett område vi inte testat förut, och där var det huggsexa!

Väl på plats tog det inte lång tid innan jag hade lokaliserat stora mängder fisk som var bra på hugget, och alla i båten fick bra med fisk. Från ingenstans stod Nikolaj med en flundra av modell mindre vid båtkanten och vi alla blev glatt överraskade av denna platta fisk under måttet, som självfallet snabbt fick simma tillbaka. Ett antal torskar senare så stod Eduard med ett gött spöböj på en fisk som verkade dra ovanligt mycket för att vara en torsk, detta visade sig sedan vara hans livs första flundra på 89 centimeter.

Idag har vi haft fortsatt drömväder och förhållanden till att göra som vi känner för, så efter ett par timmars skreifiske på förmiddagen med till en början gott resultat beslutade vi oss för att göra en helhjärtad flundra satsning ett ”foppatoffel kasst” väster om campen. Två minuter in på första driften hör man en förtvivlad Christopher 17 år gammal i fören av båten, hans spö var vikt dubbelt över och han fattade snart att han krokat i sin livs första flundra, som ville allt annat än att följa med upp till båten. Efter en stenhård fight mellan Christopher och flundran så kunde vi äntligen få plåta en mycket ståtlig fisk i famnen på honom som mätte hela 127 centimeter. Glädjen i båten var på topp och jag la om för ny drift, tio minuter senare var det dax för Eddie att bända stort, och när han snyggt pressat upp en tung fisk från 45 meters djup så lyckades vi då landa en grym flundra på 138 centimeter!
Flundrorna fortsatte vara på hugget och vi landade en till på runt 15 kilo samt tappade ett flertal fiskar, bland annat utav ett linbrott…

Sedan hände något riktigt coolt!
Christopher ropar helt plötsligt ”vad är det där!?!?!?” av ren förvåning och pekar ned i vattnet, vi andra i båten tittar ner över relingen och får bevittna en uppskattningsvis 120 centimeter stor flundra lugnt och fint simma knappa metern under ytan preciiiiiiiis bredvid båtkanten. Utan att följt någon jigg eller någonting annat så simmade den helt fritt förbi båten och hälsade innan den sedan graciöst simmade iväg utom synhåll, vilken magisk upplevelse.

Prognoserna visar fortsatt kanon väder så håll ögonen öppna för mer storfisk rapporter!

Tight lines// Havöysund

Douglas Dahlberg, Johan Mikkelsen

Christopher 127 centimeter!

Eddie 138 centimeter!