Väderväxlingar gör lite i Nappströmmen, vi fiskar på!

För er som är bekanta med Nordnorge så vet ni att vädret växlar ibland otroligt snabbt här uppe. Senaste 2 dagarna har vi haft riktigt tokiga snöbyar som vandrat in över och mellan bergen, som gjorde Nappströmmen till ett ordentligt vinterlandskap i kortare stunder.

Men mellan Snöbyarna så har vi haft strålande solsken, där vi druckit kaffe på bryggan i t-shirt, i april(!)

Men inte är ni här för att läsa en väderrapport va?
Fisket är ju prio här, trots en natur som är svårslagen.
Torskfisket har stått på schemat som tidigare, och det är fortfarande stabilt här uppe. Toppfisken idag vart på 17kg, och snittvikten är riktigt bra!
Själv var jag ute med NSA-veteranerna Georg och Rasmus som jag hade lyxen att guida för 2 år sedan i Havöysund. Vi körde ut igenom ett riktigt snöfall, för att mötas av solsken när vi kom till vårat planerade första stopp. Torsken högg på direkten, men inte i de totala kaoset Skreien gör ibland. Men, torsken högg kontinuerligt, och vår snittvikt låg nog runt 10kg. Efter ett par fina matfiskar landade så fick alla torskar simma tillbaka.

Vid lunch körde vi iland igen. Jag tog en kaffe, och Georg och rasmus körde in till Leknes för att handla mat. Efter pausen drog vi ut och fiskade rödspätta. Rödspätta fick vi, men inte i dom mängderna vi hoppades på.

Toppkänsla på campen, och fler och fler vill jaga Hälleflundra sedan storfisken på 174cm vi fick upp för några dagar sedan!

Over n Out

Henric Appelgren, Martin Johansson och Mats ”Bulten” Persson

Rasmus drillar dubbeltorsk i strålande AprilSol!

Efter flera torskar kom min RedEd i Färgen Nemo upp såhär.<br />Någon som har en spekulation på vad som gjorde det?” /></p>
<p><img decoding=