Flundror på löpande band och sjuka mängder torsk!!

Trots de två sista dagarna med rätt dåliga väderförhållanden så har Douglas i guidebåten lyckas ta sig ut till skreipositionerna och berättat om sjuka mängder huggvillig torsk. Däremot verkar det vara svårt att hitta den riktigt stora skreien just nu men så fort vi har bättre väder så ska vi försöka leta rätt på den! Skreien går ju också in i olika omgångar så helt plötsligt kan man hamna i ett stort stim med STOR skrei vilket är det vi hoppas på nu med tanke på de relativt bra väderprognoserna som utlovas för de nya gästerna!

Själv var jag ute på hälleflundraguidning och redan på första driften lyckas David få sin livs första hälleflundra på ca 95cm. Inte långt efter så krokar Klaas på en fisk som uppskattade till ca 120cm som tyvärr lossnade vid landningstillfället. Inte nog med det så hade samtliga flera kontakter under denna drift så det var inget snacka om att det var mycket flundra i området. Det bästa av allt är att vi fiskar endast 2 sjömil från campen!!
På tredje och sista driften pga av hårt väder så lyckas även grannbåten landa en grym flundra på 133cm!! Allt inom loppet av ca 3 timmars fiske.

Sista dagen gick de två båtarna ut till samma område och lyckades landa två flundror till runt metern samt tappade ett gäng fler!

Känns tryggt att kunna luta sig tillbaka på flundrafisket när vädret inte tillåter någon skrei, nu hoppas vi dock på bättre väderförhållanden så vi kan rapportera om fler stortorskar från Havøysund!

Johan Mikkelsen, Douglas Dahlberg

Guideboat with Captain Douglas behind the wheelmark!

Davids first Halibut!

A calm night in the harbour

The weather changes quick during this time of the year

Leo with a angry little fish

Klaas with a badass wolffish