Första skreipasset i Vesterålen!

Under onsdagen hann vi med att prova på skreien innan ett riktigt skitväder drog in över Vesterålen. Utanför 100-meterskurvan hittade vi en hel del fisk som stod djupt men stimmen var täta och ekolodet visade en del enskilda fiskar av större kaliber. Vi började fisket och fick omgående ett gäng mindre fiskar att hugga innan vi krokade första fisken av större kaliber som lossnade efter en bra rusning mot botten. Vi drev ganska kraftigt i av både vind och kraftiga vågor men kämpade på och hittade en del fisk på kanten mot ett grund. Ganska snabbt fick jag en fisk runt 15 kg och Mats kontrade kvickt med en 17 kgs innan vi återigen tappade varsin större fisk som tog bra med lina för att sedan oförklarligt lossna.. Fisken var inte riktigt på bettet utan huggen som föll var mycket försiktiga vilket resulterade i att de flesta torskarna var krokade längst ut i skinnet. Troligen en orsak till varför de fiskar som rusade mot tung broms lossnade..

Vi har dessvärre inte kommit ut mer på skreifiske på grund av vädret men våra danska gäster har under dagen kämpat mot vind och snö i jakt på hälleflundra och hade verkligen stolpe ut när en hälleflundra i 125 cm-klassen lossnade helt i ytan, precis före landning. Surt sa räven men modet är på topp och hoppet finns där! I morgon gör vi en satsning med två båtar på hälleflundra och förhoppningsvis sitter den nästa gång!

Erik Axner, Mats Persson