Busväder, Men vi tar oss ut ändå!

Under de senaste 2 dagarna så har vi tampats med en del busväder. Hagel, Regn, Snö och starka vindar. Men Havöysund drar ut kortet ur rockärmen, för vi kan fortfarande fiska!

Igår så skulle det blåsa upp ordentligt till lunch, så redan 5 på morgonen så var det full aktivitet på bryggan. Henric körde guidebåten med 4 förväntansfulla britten, Johan körde båt 11 med Marica som har störst torsk fångad av en kvinna på sitt samvete.
05:09 så dundrade vi iväg för att hinna med så mycket av dagen som de gick. Efter en ganska lugn färd norrut så hittade vi snabbt torsken, och det smackade på oförhindrat i guidebåten. Flera andra båtar slöt upp ute på havet. Några hamnade i backar, och flertalet simar fortfarande runt. Jag har den härliga lyxen i guidebåten att grabbarna från England kör 100% Catch and release.

våran största låg runt 15kg+, vi vägde dom aldrig eftersom dom skulle tillbaka så snabbt som möjligt. I Johans båt så drog Marica dagens största som landade strax under 20kg sträcket, och utöver dem så var flertalet runt 15kg fördelat på båtarna.

Tyvärr så kom stormen inklampande tidigare än planerat. Eftersom detta händer titt som tätt så var alla informerade att när guiderna säger till att vi ska hem, så ska man hem. Men med sköna gäster och bra kommunikation så körde alla till hamn i god tid. Säkerheten här uppe är något som alltid går först.

Idag så låg vågorna höga efter nattens starka vindar, så vi nöjde oss med att fiske hälleflundra i närområdet under förmiddagen. Vid 12 så kollade vi på en fräsh väderprognos, och beslutade oss för att åka upp till Skreiplatserna igen. Efter en först lugn åktur, så blev det en småbusig sjö vi tampades med sista biten till våra hotspots.

Sjön lugnade sig snabbt, och efter någon timme så var havet nästintill behagligt. Torsken däremot var svårflörtad, men medans vi jagade dom så landade vi 2 hälleflundror i guidebåten, och tappade en tredje när linan brast. Båda var runt minimåttet, men vad gör det när det är din första Hälleflundra?

Morgondagen kommer återigen börjas tidigt. Guidebåten som rattas av Douglas, samt några andra båtar kör tidigt för att utnyttja dagens ljusa timmar. Folk är som vanligt taggade till tusen, och vi är likvärdigt taggade inför kvällens sedvanliga Kungskrabbebuffé!

oven n out

Henric Appelgren, Douglas Dahlberg och Johan Mikkelsen