Ibland är även skreien svårflörtad, flera över 20kg landades dock här i Havøysund!

Första dagen för de nya gästerna blev en inblåst dag med pyssel och knåp. Idag blev således första dagen på havet för de nya gästerna och vilket fantastiskt väder vi hade!! Gamla goa dyningar från gårdagens oväder men annars lugna vindar under större delen av dagen!

När vi väl kommer ut så hittar vi fisken direkt och ett par landades men ganska snabbt så försvann intresset av våra jiggar.. Vi testade runt i området och fann fisk överallt men ingen som ville bita!! Frustrerade började vi sprida ut oss på jakten att hitta mer huggvilliga torskar..
Tillslut ropar Kevin från båt 2 att de landat två torskar över 20kg på kort tid med största på runt 24 kg till Ian som gör sin första havsfiske resa!! Vi i guidebåten sätter plattan i mattan tillsammans med 4 andra båtar som ville ta del av detta fiske! Väl framme verkar det inte så hett som de var för några minuter sedan.. Vi söker runt utan någon nämnvärt resultat.. Sedan hör vi hur Claus och Espen hade landat 2 st 20kg+ torskar!! Så visst fanns dom där!

Vi nöter på men verkar inte hitta dagens rytm, Carsten Faber från Hvidovre Sport ropar ut att bytet till pilkar och mindre jiggar fick dom att hugga och flera fina torskar runt 15kilos sträcket kunde nu räknas in!

I natt kommer tyvärr hård vind igen så vi planerar att gå lite senare, men förhoppningsvis kommer vi ut på lite skreiplatser annars får det bli flundranötande!! Mer om detta under morgondagen, jakten fortsätter här i Havøysund!!

Johan Mikkelsen, Douglas Dahlberg

24 kg to Ian from Kevins boat

Another 20kg+ in boat 2