Avslutningsrapport för Nappstraumen!

Sista fiskedagen är nu slut i Nappstraumen och vi avslutade med glada miner och härliga fiskeminnen. Hälleflundran var på schemat för de allra flesta båtarna under de sista två dagarna och fortfarande var det några som jagade sin första flundra och vissa ville putsa sitt rekord. Under dagen bjöds vi på flera chanser men hälleflundrorna var riktigt försiktiga och fler napp resulterade i stulna betesfiskar och långa tandmärken.. Det kom dock upp en del fisk, bland annat en 126 cm på grunt vatten till mig själv som gav med en rejäl omgång med långa rusningar, ursinniga huvudskakningar och nervpirrande action vid båtkanten. Daniel kunde dock säkra den snyggt och efter märkning återutsatte vi denna fisken. Strax innan skymningen hörs ett glädjevrål eka mellan bergen och över radion rapporteras en 142 cm lång hälleflundra in, Jonas var fångstmannen, han som tidigare under veckan gått lottlös och drömt om sin första hälleflundra under många nätter. Äntligen satt den där och vilken fisk. Stort grattis!

Tisdagen var alla gäster ute på egen hand och våra kära engelsmän visade vägen med två snygga flundror på 87 cm och 137 cm som togs av Mel. Några båtar jagade torsk med ganska goda resultat och ytterligare ett par flundror landades runt om i båtarna. Avslutningsvis bjöds vi på ett magnifikt norrsken och kan summera ihop veckan med ”Mårtens Fiske” som mycket lyckad där hälleflundrafisket har varit på topp och vädret har varit alldeles makalöst bra. Nu har vi packat ihop campen och tackar alla gäster, samarbetspartners och Nappstraumen för denna gången.

Erik Axner – Nappstraumen