Galet hälleflundrarace i Havöysund. Sa någon dubbeldrillning?

Med kortare dagar, större norrsken, och mängder av duktiga skåningar på campen så börjar flundrafisket bli – galet, kort sagt.

Vi avslutade förra veckan med en top5-lista där alla var över 150cm, och en toppfisk på 175cm. Denna veckan börjar se lika bra ut.

Mängdfisket är helt otroligt just nu. Flundror i otroliga antal hugger på både deadbait och jiggar, t.o.m pilkarna får smaka flundra ibland.
Igår körde Jag guidebåten till en favoritplats, och det första vi ser när vi kommer dit är en av våra båtar som står och dubbeldrillar hälleflundra. Taggade till tusen kastar vi i jiggar och betesfisk och hoppas på flundra. SMACKSMACK, tog 4 minuter så stod vi också och dubbeldrillade hälleflundror runt metern. Direkt efter vi landade så krokar vi på en till, och bommar en på flötmetet.

Dagen fortsatte så till o från. Båtarna runt om oss hojtar om storfiskar upp till 160 och 166cm, samtidigt som det rapporterades om fler dubbelhugg här och var.

Guidebåten slutade med 11 landade hälleflundror, och flera tappade. Fantastisk dag!

Även så har storsej på 15kg kommit upp igår, vilket är naice!

Ikväll rullar riktigt busväder in i Havöysund, så då vankas det kungskrabbebuffé och några pilsner. Men dagen är inte slut, och flera båtar fiskar fortfarande!

Oven n out

Henric Appelgren och Ulf hugsén