Storflundra i Nappstraumen under första fiskedagen!

Hösten är här trots att vattnet fortfarande är relativt varmt och temperaturen fortfarande ligger på en behaglig nivå. En ny vecka har startat och Jonathan har checkat ut för säsongen och låtit mig (Erik) ta över befälet här i Nappstraumen. Igår anlände 6 st laddade båtlag där vissa stack ut direkt för ett kortare eftermiddagspass. Framåt skymningen återvände båtlagen med rapporter om fina torskar upp till 16,5 kg, flundra upp till 130 cm och fina rödspättor.

Detta gjorde oss mycket laddade inför dagens fiske men hård vind satte käppar i hjulet och lämnade grova dyningar ute på nordsidan. Vi la istället om planerna och satsade på ett flötmetepass i strömmen. Redan i första driften missade vi en fisk och likaså i andra driften. Är man ny gällande användandet av cirkelkrok är det inte alltid så lätt att hålla tillbaka mothuggsreflexen..

Det tredje hugget föll på grunt vatten och vi drillade fisken en stund innan det plötsligt bara släppte utan förklaring.. Nu var det lite tung stämning i båten men vi valde att lägga en till drift och tur var väl det. Sebbes flöte dök på ett klassiskt flundraställe och en vrålsnabb och tung rusning startade omgående. Fighten var spektakulär med flera tunga rusningar innan vi kunde säkra fisken vid båtsidan och mäta den till 159 cm. Ett klassiskt bad senare så fick hon friheten åter. Snacka om grym start på veckan och väl i hamn rapporterade ytterligare två båtar om ett par flundror mellan 80-100 cm. Höstfisket verkar vara på gång och nu kör vi!

Erik Axner och Martin Bamberg – Nappstraumen