Glädje, mjölksyra och blåmärken i Å.

Glädje, mjölsyra och blåmärken, jag lite så har melodin över veckan sejfiske sett ut. Det har fullkomligt kokat med fisk, man har inte ens behövt kasta ut sina beten, många har bara lagt ut grejerna vid båtkanten och det har smällt på direkt, och alla i båten står och drillar fisk samtidigt kast efter kast. Storleken har även den varit fin med många fiskar mellan 12 – 15 kilo.
Hälleflundran har varit ganska svårtflörtad till och från, men i guidebåten har vi lyckats landa en del fina fiskar med en topp på 131cm.
Dag nummer 2 åkte guidebåten ut på en liten långtur, vädret var strålande och havet var spegelblankt. Vi hittade ett område som kändes ganska hett och vi bestämde oss för att testa, och efter vi sett en hel del stigningar på ekolodet hör jag hur någons lina rusar ut med full kraft och när jag tittar upp står Kim men full spöböj, efter en stund stånk och stön lyckades vi landa en fin flundra på 122 cm, snyggt jobbat Kim.
Pierre och Fredde lyckades även dom riktigt bra andra dagen, några timmar in på fiskedagen small det på en fin fisk som dom såg stiga på ekolodet, efter en stunds kamp bröt fisken ytan och säkringen var ett faktum, 165 cm mätte flundran och en självklar C&R, utöver den fisken fick dom även en på 140 cm plus och ytterligare några fina.
Johan och gänget i guidebåten lyckades även dom riktigt bra häromdagen med 4 landade flundror och en topp på 111 cm.
Resten av veckan har vädret vart lite svajigt vilket gjort de svårtfiskat, men vi har ändå lyckats landa en del fina fiskar, igår kom det upp en 122cm flundra till trots det dåliga vädret.
Förhållandena var väldigt tuffa igår och även idag vilket gör att vi inte kan fiska där vi önskar och en del båtar ligger i hamn för att ladda inför morgondagens finväder.
Enligt prognoserna ser morgondagens väder riktigt fint ut så vi hoppas på en härlig avslutning imorgon.

Vi ses i nästa inlägg.

Skitfiske.

Martin Bamberg & Johan Mikkelsen.