Race på nordsidan & hälleflundrorna härjar! – Nappstraumen

Denna vecka har vi ett stort gäng från Holland och Belgien här då Cordes Travel anordnar festival i Nappstraumen. Fisket började med väldigt grov sjögång men en del fisk landades ändå innan krafterna var slut och många sökte lugnare vatten. Där blev det givetvis några fina rödspättor. Ska bli spännande att se om 3 kilos gränsen spräcks denna höst!

Igår fredag var vågorna lugnare så de flesta båtar satte fart ut på nordsidan och direkt vid ankomst rullade huggen in. Torsk och sej i mängder! Det var alltid ett spö böjt under ett par timmar då tidvattnet var som bäst. En fin hälleflundra lurades även och dagen avslutades med lite rödspätta igen.

Idag är det blåsigt men båtarna är tappra och kämpar på ute på nordsidan, 140 cm hälle har rapporterats än så länge! Helt klart är att hälleflundrorna börjar röra sig in mot strömmen allt mer, imorn blir det nog hälleflundra för hela slanten!

På bild ser vi några fina fiskar från förra veckan, måste samla in bilder från gästerna nu så håll utkik för färska rapporter!

Jonathan & Marcus