Avslutning, rivstart, och byx-ringning under flundradrillning i Havöysund

I skrivande stund sitter jag och lyssnar på Ulf i guidebåten. Han har råkat ringa mig ifrån fickan, och av att döma vad som sägs så drillas det en hälleflundra ombord på guidebåten.

Kommer till det senare.

Veckan som gick slutade storartat med en hel drös toppennöjda gäster.
Med väder som inte var på vår sida hela tiden, så avslutade vi veckan med en toppenfiske på inte bara hälleflundra, men även torsken. Jag körde guidebåten, och vi åkte ut snortidigt för att fiska torsk. Redan efter några sekunder började det flyga upp mattorskar i båten. Efter en kort stund så hojtar Peter i guidebåten till och galer att han har något tuungt på. Jag (aningen morgonbitter) trodde en riktigt klumptorsk på 25+ hade smaskat pilk nere i djupet. men ikke! En flundra på 132cm tyckte pilken smaka mumma istället. Nice bifångst!

Fisket fortsatte likadant hela dagen. Torsk på torsk, och flera hälleflundror däremellan. Det slutade med 4 landade flundror och 3 tappade, varav en var i storleken större.

Resten av campen briljerade också. Toppfiskarna för veckan var 175, 168 och 162. Och flera därtill i riktigt pampiga storlekar.

Denna veckan då?
Nu gästas vi av ett toppengäng med flera gamla veteraner och flera nya. Och i spetsen av truppen står Ulf Starhe, Kapten på en välkända turbåten Falken, vars båt precis landade en grann flundra på 152cm.

Vi är megataggade för veckan. Vädret ser lovande ut, fantastisk stämning på campen. Kan bara bli grymt!

Va hände med Uffes fick-ringning?
Jag la på luren efter ett tag, men Uffe ringde direkt upp mig och berättar att dom landade en fisk på 151cm. Närmaste live-feed våra nyheter kommer? 😀 Helt underbart!

Over n out

Henric Appelgren och Ulf hugsén

Ulf hånglar upp sin största för veckan. Hur stor tror ni den är?