Långtur till Moskenstraumen från Napp!

Idag har flertalet båtar åkt på härlig långtur ner till Moskenestraumen! Ett område där man mer eller mindre är garanterad storsej på kroken samt har riktigt bra chans att hela säsongen fånga sina drömmars hälleflundra. Allt ca 1-1,5h körning från campen i ofta väldigt vindskyddade förhållanden då man åker på sydsidan Lofoten. Alla båtar är inte inne i skrivande stund men jag vet att det har landats hälleflundra!

Tidigare i sommar åkte Erik Axner med gäster från Schweiz dit varje dag för att fiska på storsej och så fort dom lugnat ner sig gått över till att nöta hälleflundra med stor framgång! Så förutom allt det underbara som Nappstraumen redan erbjuder, t.ex. båtarna nedanför fötterna samt möjlighet till fiske varenda dag i princip oavsett vad det blåser (i år ett par totalt inblåsta dagar på skreifisket) kan man enkelt och vädersäkert åka på långturer till spetsen av Lofoten!

Fisket närmare då? Jo veckan började med fint fiske på nordsidan, torsk och sej kring femton kilo i topp samt mycket fisk därunder. Sedan kom ostadigt väder in och fisket blev lite svårare, men inte utan framgång! En del båtar nötte på i jakt på torskrallyn medan andra pillade upp lite rödspätta i vindskyddade förhållanden eller varför inte försöka lura kveite inne i Nappstraumen. Båt 4 med Dennis och gänget från Danmark lyckades landa en fin fisk samt missade tyvärr ett par varav en var riktigt stor!

Jonathan & Marcus

Storsej från tidigare i sommar under långtur!

Även här en fin fisk från långtur tidigare i sommar!