En BRUGD skådad! – Rapport från Nappstraumen

Idag under fisket så såg vi vad vi trodde var en val på lite avstånd. På skämt säger jag att det ju ser ut som en haj. Efter några sekunders tystnad ropar vi nästan samtidigt – IT IS A SHARK!

Givetvis måste vi titta lite närmare och nära kom vi då hajen inte brydde sig om vår närvaro överhuvudtaget. Den käkade plankton för fulla muggar då den kryssade långsamt fram och tillbaka i vattenytan med käften på vid gavel. Som närmast var den nog inom en meter då den passerade aktern på båten! Vidvinkeln gör inte storleken rätta riktigt men vi alla i båten uppskattar den till spannet 8-10 meter stor då den definitivt var ett stycke längre än båten…

Fisket då? Jodå det har kommit upp en hel del torsk, några fina stejstim stöttes på under dagen samt så har det lurats någon kveite. Stundtals segt men det var ju fullmåne idag så imorn vänder det!

Jonathan & Mats