Veckosummering Söröya!

Veckan började med blåsväder och ganska tråkigt fiske nära hamnen.
Efter 2 dagar såg vädret helt löjligt bra ut och givetvis styrde vi kosan mot det stora flaket i väst. Fisket på Storskalltaren började rätt trögt men under dagen så kom det igång och det med besked. Torsk fångades i överflöd upp till ca 27 kg, och en drös flundror upp till ca 135 cm. Resten av veckan bjöd på riktigt högsommarväder och flera långturer avverkades. Holländarna satsade på flundrafiske vid Runningen och lyckades där fånga ett flertal med en toppfisk på 152cm. Kan tillägga att den fångades på 127 meters djup och bjöd på 3 topp till bottenrusningar..
Gästerna i guidebåten ville fiska uer så det fick det bli. Vi fick många runt 4-4,5 kg och den största stod Andreas för. En riktigt fin fisk på hela 8,5kg.

Denna vecka gästas vi av El-Ge sportfiske och högsommarvädret ser ut till att hålla i sig ett tag till.
Förutsättningarna ser alltså riktigt bra ut och det skall bli riktigt spännande att se vad som kommer upp under veckan.

Sebastian ”Lappen” Hoogers, Christian Karlsson