Solsken och långturer utanför Nappstraumen

De första dagarna här i Nappstraumen har bjudit på strålande väder och fisket har givetvis varit på topp därefter. En del båtar har åkt på längre turer ut på västsidan lofoten vilket är ett otroligt outforskat område men där vi redan hittat en del guldklimpar. Bergstorskarna är otaliga och områdena för hälleflundra likaså. På toppen och sjunkande tidvatten har torskarna nappat som bäst, största på cirka 15 kilo och största hälleflundran är än sålänge 123 cm. Rödspätta har det även fiskats, inga bjässar men fina fiskar på lätt utrustning.

Idag lördag har vädret varit riktigt dimmigt och fisket väldigt segt, iallafall där jag varit! Men båtar är på ingång nu så det kommer kanske bättre rapporter från västsidan då jag åkte norrut längs kusten.

Jonathan