170cm hälleflundra och galet sejfiske här i Å, Lofoten!

Att man har goda chanser att komma i kontakt med stor hälleflundra på vår destination Å i Lofoten är vid det här läget inte så okänt! Den här säsongen har drömfiskarna rullat in på löpande band och även denna veckan så har en ny drömfisk fångats! Denna gången var det Kalle i Båt 6 som drog det längsta stråt med en flundra på hela 170cm!! Den föll för en Crazy Daizy 400gr. Det har också kommit ett par runt 20-30 kilos klassen, värt att nämna är att det generella flundrafisket de sista dagarna har varit betydligt svårare än tidigare veckor. Det har dock kompenserats med ett sejfiske i världsklass! Antalet över 15 kg är oklart med toppar som är uppe och nosar på 20 kilos sträcket! Mycket ytaktivet och Fredrik Gunnarsson som tog förra årets första sej på popper hade nu med sig sitt flugspö, och även denna gång lyckades han pricka rätt! Första fisken på fluga blev en 6kilos sej som bjöd på en trevlig fight. Fisk nummer två var dock dubbel så tung, hela 12kg på fluga! Där snackar vi extremt flugfiske i nordiska vatten!

Det har också kommit ett gäng torskar runt 15 kg med topp på 19kg!
Torskfisket verkar dock vara väldigt lokalt och det gäller att vara på rätt plats vid rätt tid för att få uppleva torskracen!

Idag guida jag båt 5 och alla i båten lyckades landa var sin flundra med en toppfisk på 114cm till Niclas som också blev hans livs första flundra! torsk på 15,5 och sej på 16,5kg, med andra ord en toppen dag!

Johan Mikkelsen, Martin Johansson

170cm till Kalle!

Niclas med sin livs första flundra på 114cm!

NÖJD!

Guide Johan Mikkelsen med en sej på 16,5kg

Nino med en grann flundra!