2st 2-meters Kveite under samma dag – Norrmännen skriver historia här i Å, Lofoten

Den sista tiden på vår destination Å har fisket varit en klass för sig! Det påminner lite om Skreifisket när vi har upplevt att fisket slår alla tidigare rekord år efter år! Men denna gången är det antal STORA hälleflundror som landas!!

I söndags gjorde våra norska vänner något jag tidigare aldrig hört talas om, de lyckades kroka två stycken 2-metersfiskar under samma dag!!! Trots hårdvind och regn så gav sig dessa vikingar ut på jakt efter den stora kveitan! Det visa sig bli en SUCCÈ utöver det vanliga! Första får jag ett sms om att de fångat en på 165cm! inte långt efter ett nytt meddelande där det står en 2-meters vid båtkanten. Och som inte det var nog så får jag ytterligare ett meddelande med ännu en fisk med måttet 210cm! Vi på NSA kan bara ta av oss hatten för en enorm prestation och gratulerar till drömfiskarna! Under de sista två veckorna har det nu fångats 4st hälleflundror över 2-meter sträcket! Och under säsongen hela 6 st över den ofattbara längden på 2-meter!

Norrmännen med Anders Ramberg i spetsen har åkt med oss på flera resor tidigare och haft galet fiske med många över 150cm under deras resor! Men söndagens fiske går trots allt till historia! De fick dock inte mätt den ena fisken som de uppskattade till en 2-meters fisk då denna drillades av Anders och således fick en av hans båtkamrat ta kveitekroken och göra sin första landning.. Men med mycket adrenalin och nervositet inför landningsögonblicket så sätts kroken i överläppen istället för underkäken vilket resulterade till en Rodeo av en drömfisk som sedan sliter sig lös och den simmar ner i djupet igen. Att det var en fisk i 2-meters klassen var det inget snack om, deras 165cm var väldigt liten i jämförelse och med deras erfarenhet av stora kveiter samt filmen på fisken att avgöra så är det en STOR fisk! Att de sedan fick chansen igen och lyckas säkra en kveite på 210cm gjorde dag ännu mer fulländad!

Johan Mikkelsen, Nikolaj Hjort

Alexander Larsen med drömfisken på 210cm!