Fortsatt bra hälleflundrafiske och tillslut även torsk på Söröya

Den här veckan började med fiske på nära håll på grund av busiga vindar. Några enstaka torskar togs upp ute på Rönningen, det var lite svårt att få kontakt med dem då den förmodligen går ute i frivattnet och jagar. Hälleflundror landades däremot i Kveitesund där Ljungan prickade rätt och fångade en på 175cm senare under veckan.

Då Kamöysundet levererat bra senaste tiden gjorde vi en satsning där. Mönstret har varit att flundran står fläckvis, det gäller det att hitta rätt på dessa fläckar. För vissa båtar var det lite trögare medan det för andra stundtals rullade upp flundror. I Christians båt blev det tvåsiffrigt med en topp på 145cm. Det har nästan blivit en tradition att utmana de andra guiderna från Havöysund om vilken camp som drar den största flundran. Vinsten är att få se de andra guiderna ta ett dopp. Från Söröya tog Ola den största flundran på hela 180cm! Stort grattis säger vi till detta! Denna gång fångade en av båtarna från Havöysund ett riktigt monster på 220cm vilket välförtjänt gjorde att vi fick hoppa i.

Torskfisket i närområdet har inte varit i toppform så vi gjorde ett försök att nå Storskaltaren eller ”Storruffsa” som det fick heta denna vecka. Det behövdes för att fylla lådorna, här fanns det gott om torsk och betesfisk. Det kom upp ett par fina torskar på 23kg+.

Christian och Martin, Söröya

Linus med fin flundra från Kamöysundet

Blöta guider