Summering,Havöysund!

Det har varit en vecka med minst sagt varierande väder med allt utom snö. Vi har haft fantastiskt väder med svaga vindar och sol för att sedan övergå till tät dimma och nästa dag regn och vind. Detta har givetvis påverkat fisket som varit lite fram och tillbaka.

Hälleflundra fisket har varit riktigt bra med både många och stora hälleflundror. Det var framför allt en ”kille” på 12 år som stack ut lite extra och vad jag gissar på så blir nog Karl Bramfors ett namn vi säkert kommer att höra mycket av i framtiden. Karl och hans pappa var här uppe för första gången och deras mål med resan var så klart att fånga hälleflundra. I lördags så tipsa jag dem om ett ställe i närområdet som brukar vara riktigt bra nu vid den här tiden på året och så klart for de dit, efter några drifter smäller det till på Karls spö och en grym fight påbörjades. Karl fightade hälleflundran som han inte hade gjort något annat och efter en stund kunde de säkra den vid sidan av båten och mäta den till fina 143 cm, efter mättning och fotografering så var det en självklarhet för Karl att återutsätta den. Jag vill verkligen understryka att Karl 12 år tog hela fighten helt själv utan hjälp från sin pappa, grymt jobbat Karl och ett stort grattis. Till storyn kan ju tilläggas att Karl även satte sin far på plats en annan gång når de var ute och trollade efter lax på Vättern när han slog till med en grym lax på 11 kg, med andra ord så är det helt klart en storfiskar som varit på besök.

För övrigt kan jag bara säga en sak när det gäller hälleflundra fisket och det är att det är riktigt grymt just nu. Vi fångar stora flundror i alla väderstreck och absolut inte bara på långturer om man inte räknar 1 nm för långtur. Det gäng som fångade 220 cm flundran på långturen skulle ut dagen efter och ta ”mat” flundra men vad händer? jo Mattias med sin förstaflundra på 220 cm, sänker ner sin jigg och smack, så var det dags igen för Mattias att mäta sina krafter mor havets drottning. Fast denna gång mättes den till ”bara” 155 cm och det bara mindre än 1 nm från campen, så man behöver inte gå över ån efter vatten. Detta ger Mattias ett snitt på sina hälleflundror på över 100 kg enligt tabell så snacka om att få en flygande start på Norge fisket.

Så till topp 5 denna vecka: 170, 172, 180, 182 och 220 cm var av 3 av dessa fångade i närområdet.

Torskfisket har varit lite varierande men många fina torskar stax över 10 kg. När de varit bra har det varit fantastiskt bra med trippel drillningar.

Våra gäster har även satsat på rödspätta med flera över 2 kg.
Nu har den nya gruppen anlänt så vad som händer denna veckan får vi se men förväntningarna är stora.

Ulf ”oxen” Hugsén och Douglas Dahlberg

Karl

220cm som förstaflundra? stort nice och stooort grattis!!