Säsongens tredje hälleflundra över 2-meter här i Å, Lofoten!

Denna veckan i Lofoten har bjudit på strålande sol, värme och ett fantastiskt flundrafiske!
Det bästa av allt är att man behöver oftast inte gå längre än 20 minuter ifrån campen för att ha chans på dessa monsterfiskar från djupet!
Team Jamback i båt 1 har fiskat på hårt i veckan men hade en tuff inledning men där de lyckades lura upp en fin 140cm hälleflundra tillslut. Men i söndags bestämde de sig för att fiska på fram till midnatt och det var då det verkligen lossna! Först inleder Nicklas med att ta en grym flundra på 150cm! Sedan åkte de flesta båtar in för att se fotbollsfinalen men inte båt 1! Efter matchen får jag ett samtal att de precis säkrat en hälleflundra över 2-meter!! Närmare bestämt 207cm till Christoffer!! En riktigt drömfisk som också blev säsongens tredje flundra över 2-meter på vår destination Å i Lofoten! Vi på NSA gratulerar ännu en gång till en drömfisk som självklart fick simma vidare igen efter en liten snabb fotosession!
Samma dag hörde vi att det fångades en 220cm från några av de andra båtarna i området, så det verkar finns gott om dessa giganter!

Så fort guiden Nikolaj fick denna information bestämde sig han och hans två danska gäster för att köra ett nattpass. Klockan ställdes på 02.30 för att tajma tidvattnet och när jag vaknar vid 7 tiden så ringer Nikolaj och säger att de håller på att drilla en STOR fisk! De hade kört efter den i 25 minuter och nu stod fisken på 130m djup! Men tillslut lyckas de tvinga upp den från djupet och en ny drömfisk till Claus var ett faktum! En fisk på hela 181cm!! Och som alla stora hälleflundror så fick även denna friheten åter! Fisket fortsatt i detta tempo även om det kom fler mindre hälleflundror också. Totalt lyckades Danskbåten lura upp 11 stycken hälleflundror innan de bestämde sig för att gå i land efter ett långt pass på havet!

Vi i guidebåten åkte ut och anslöt oss till Danskbåten innan de drog hem och på första driften så smäller det på något STORT för oss.. Vi skyndar oss upp med alla spön och börjar köra efter fisken, men antagligen blev linbågen för stor så att tillslut så gick linan mot någon kant när fisken fortsatte ut mot djupare vatten.. Hur stor den var vågar jag inte säga. Men att det var en fin fisk var det ingen tvivel om! Vi åkte sedan och körde lite sejrace och hade fina fiskar upp till 14 kg i vår båt samt bonustorsk upp till 15kg – Det är just det här med att alltid kunna åka till en plats och veta att här kommer man få uppleva storsejfisket är något som gör vår destination Å till en fantastisk fiskeplats!

Nu laddar vi för sista dagen!!

Varmt välkomna till spetsen av Lofoten – Å!

Johan Mikkelsen, Nikolaj Hjort

Christoffer med drömfisken på 207cm!

Ännu en grym fisk från Jamback!

Linder med 130cm!