Midsommarveckan på Söröya

Här kommer en lite försenad nyhet från Söröya. Under midsommarveckan var vi tre båtar plus guidebåt på plats men vi fiskade på bra ändå.

Vädret bjöd oss på otroliga tre långturer då vi besökte Skaltaren, Kamöysundet och Galtegjord. Kamöysundet levererade fina hälleflundror med topp på 170cm+ och torskfisket var bra ute på Storkaltaren. På långturerna kan det vara längre dödperioder under flundrafisket som plötsligt kan brytas och leverera hugg lite var stans. Det skulle visa sig vara fallet ute på skaltaren där guidebåten driftat större delen av dagen utan flundraaktivitet för att sedan leverera ett par på 165cm och 208cm inom samma område. Suggan i Galtegjord får vila tills nästa gång men den bjöd på en solig dag i en vindstilla fjord.

Jiggfisket har varit överlägset mete med död sej under den senaste tiden. Blåsilver har varit koden för de lite större fiskarna vi tagit under veckan.

Christian och Henrik, Söröya