Popperfiske efter storsej och ännu en monsterflundra fångad här i Å – Lofoten!

Denna veckan fick vi uppleva årets första riktiga popperfiske efter storsej! Vi har väntat på denna dag från fjolårets succé då makrillen kokade på ytan och 10kg+ sejar exploderar ut från ett virvlande hav följt av havssulor som attackerade från ovan. Ett stort inferno av jakt där den starkaste vinner! Mitt i allt står vi och slänger ut våra poppers och det dröjer inte länge förrän storsejen smäller hårt i våra ytgående beten!!
Äntligen – Popperfisket har börjat!!

(Tryck på länken ”Plopp Until You Drop – The Movie” om du vill se ungefär vad detta popperfiske handlar om)

Vi körde också en hel del trolling med vobblers och dagens storfavorit var ännu en gång SW Platypus från Westin-Fishing som tog dagens största på 16,5kg till Sven Callin! Thomas lyckades också ta en fin sej på spinnfluga mitt i all action!

Flundrafisket har dock varit betydligt trögare denna vecka jämfört med förra men så är det med fiske, trots detta lyckades Magnus klippa resans första flundra och dag två tog Sven sin livs första flundra i guidebåten! Även om det var mindre aktivitet på flundrorna dessa dagar så kom ännu en drömflundra på vår camp här i Å. Denna gången var det båt 6 och Kent Pretorius som lyckades fånga en drömfisk, närmare bestämt en hälleflundra på mellan 200-210cm!! De fick hjälpas åt för att lyckas få upp denna madame från djupet och som förstagångs resenärer så får man ändå säga att de hade en rätt lyckad inledning på deras havsfiske! Fisken säkrades utanför båten och några snabba bilder och filmsekvenser togs innan de släppte tillbaka drömfisken igen! Vi på NSA gratulerar Kent med besättning till en fantastisk prestation!! Snyggt jobbat!

Mer nyheter om det galna popperfisket och det fantastiska fisket runt Å – Lofoten kommer inom kort! Stay tuned!

Johan Mikkelsen, Martin Bamberg

Plopp Until You Drop – The Movie

Thomas med en riktigt fin sej tagen på popper!

Magnus drar veckans första flundra!

Sven drar en snygg sej-dubblé!<br />” /></p>
<p><img decoding=

Thomas drar storsej på spinnfluga!

Sven drar dagens största sej på 16,5kg tagen på en SW Platypus från Westin-Fishing

Guiden Johan Mikkelsen drar en fin storsej på popper undertiden som gästerna drillar fisk!