Fiskgaranti på Å i Lofoten!!

Det är få platser i världen man kan utlova fiskgaranti men här i Å så kan jag faktiskt utlova fiskgaranti oavsett tidigare erfarenhet av havsfiske! Vi har en unik plats där storsejen alltid samlas kring och med rätt metod så smäller det varje gång!!

Denna vecka guidar jag två norrmän från Moss men fick in en specialguidning under torsdagen så ytterligare 2 svenskar blev med på veckans första pass. Eftersom dessa två bara skulle ha en dag på havet så styrde jag båten mot denna fantastiska plats som endast ligger 15 minuter ifrån campen. Vi slängde ut två spön riggade med ett par vobbler och det dröjde inte lång tid förrän det small hårt i spöna följt av jubel i båten! Sejar mellan 10-15kg fångades på minut och parti och när armarna hängde ner till knäna så fortsatte vi vidare på lite flundrajakt. Vi drifter perfekt och jag börjar berätta tekniken för betesfisk riggad på cirkelkrok och när jag sedan ska berätta om hur man jiggar kveite så hinner jag knappt börja innan den glada norrmannen Erik står med ett stort spöböj och en rulle som skriker ut lina.. Helt sjukt, Erik som aldrig tidigare har havsfiskat i Nordnorge innan börjar drilla flundran med spöt uppochner och vevade baklänges för att få in lina.. Men alla sätt är bra förutom de dåliga och Erik hittade sin teknik och vi lyckades landa dagens första! Vi fortsätter på samma drift och Erik hinner knappt släppa ner igen förrän han står med spöböj igen, flundra nr 2 var ett faktum och ännu en gång till Erik!! Sedan får vi lite mer kontakter men ingen som lyckas krokas ordentligt.. Vi testar ett nytt område utan succé och sen bestämmer vi oss för att gå tillbaka och se om det fanns fler huggvilliga flundror i området.. Det visa sig bli ett lyckat beslut då Hampus smäller på flundra nr 3 för dagen och sedan dyker flötet på mitt spö.. Jag säger till David att han ska göra sig redo.. På min befallning så börjar David att veva in kroken för kung och fosterland, Han sätter den klockrent! Och nu står de två vännerna och drillar flundra samtidigt! Vilken SUCCÈ!

Dag 2, nu är det bara de två norrmännen Morten och Erik i båten och jag styr kosan mot storsejplatsen för att försöka knäcka dagens mål – Sej över 15 kg.. Första storsejen vi får väger vi till 13,5kg, nästa vi väger ligger på 14,2kg och sedan kom det fisken vi väntat på – 15,2kg!! Samtliga storsejar tagen på en vobbler vid namn SW Platypus från Westin-Fishing. Ett måste om ni ska åka upp till Å, Lofoten!
Så fort 15-kilosen var landad så började vi nöta flundra, även idag så var det Erik som var hetast och lyckas kroka dagens första flundra men som han lika snabbt gav över till sin kamrat Morten som nu fick äran att drilla den! Där snackar vi kamratskap!
Morten lyckades sedan kroka på en egen kveite och vi hade nu 2 landade flundror i båten denna dag. Någon torsk på 15 kg fick vi också som bonusfisk, så en riktigt fin inledning för de nya gästerna!

Nu har jag precis kommit iland efter en helt fantastiskt dag på havet och äntligen några nya storflundror över 150cm landade här i Å under dag 3, men den smarriga nyheten kommer först i morgon av min kollega Martin!

Johan Mikkelsen, Martin Bamberg

Hampus och David med varsin flundra!!

15,2kg dagens mål avklarad! Samtliga storsejar tagen på SW Platypus från Westin!

Morten med sin första kveite!

Morten med dagens största på 114cm!