Hård nordan på Å i Lofoten

Denna veckan har vi varit begränsade till insidan Lofoten på grund av den hårda nordliga vinden på styrkor mellan 10-16m/s. Trots detta har vi kunnat fiska och ibland även i strömmen då den nordliga vinden inte är så farlig just här. Det har resulterat i att vissa gäster har fått känna på riktigt storsej med topp upp till ca 16kg och många över 10!
Det har också kommit upp torsk på runt 15 kg från strömmen och en del fina mattorskar. Några båtar gick också runt spetsen och lyckades lura upp 3 hälleflundror under första dagen!

Vi i guidebåten lade första dagen på flundra men kammade noll denna dag, men avslutade då passet med en stund på storsejplatsen. Vilket blev mer än lyckat när alla fick känna på storsejens vrede! Dagen toppfisk gick till Tommy som vi uppskattade till ca 16kg! (Se bild)
Igår riktade vi in oss på spättafiske och landade ca 15 st i fin matstorlek samt bonusfångsterna med två havskatter samt en liten hälleflundra på 40cm! Hade tänkt skriva rubriken Hälleflundra på 40 och havskatt på 30.. Men det kunde ha blivit en viss missvisande rubrik..

Idag har vi den blåsigaste dagen med stabila 14-16m/s.. Så vi laddar nu istället för morgondagen men det verkar va först på måndag som vi får det riktiga fina vädret och då ska vi verkligen fiska av oss så det heter duga!

Stay tuned for more!

Johan Mikkelsen

Tommy med 16 kg sej!