Veckan på Söröya

Som förra veckan blåste det första fiskedagen och vi körde fiske i närområdet, det landades ett gäng matflundror då som uppvärmning inför veckan. Dagen efter var situationen helt motsatt, sjön hade lagt sig och väderprognosen log mot oss. Vi provade på en långtur till Skaltaren och hade fina förhållanden under dagen. Flundrafisket gick bra i guidebåten med ett flertal tagna på deadbait-sej. Oliver som åkte med i guidebåten med Henrik drog en fisk på 145cm och Anders som fiskade första gången i Norge fightade upp en flundra på 120cm i båt 4 som kördes av Christian. På kvällen skvallrades det om en större hälle tagen vid torskfiske. Den skulle visa sig mäta hela 197cm, en makalös fisk levererad från båt 5 av Tommy Söder. Grattis!

Lördagen var fiskarna inte riktigt på hugget. Men på söndagen fiskade vi på norra sidan och gjorde en satsning på hälleflundra igen. Vi drog en långtur till Galtefjord och Stig från Profish fångade en på 151cm i guidebåten samt 138 respektive 142cm levererat från båt 3 och 4. Bra jobbat och grattis till nya personbästa!

De följande två dagarna var tröga dagar. Det fångades torsk på Breigrunn samt några rödspättor nära campen. Vi hoppas att havet vaknar till liv imorn igen!

Christian och Henrik, Söröya