Chefens ord i Havöysund ” nu är ordningen återställd

Nu är snart denna veckas fiske över och därmed även tävlingen mellan guidebåten och Jimmys båt.
Som sagt så lede guidebåten stort fram till i lördags kväll, för när Jimmys båt kom in så kunde rapportera om två stora flundror och en jätte flundra tappad efter 10 minuters fight.
Fredrik drog till med nytt PB på hela 153 cm och dessutom slog ”fiskaren” Dan till med en på fina 146 cm.

Igår så valde Dan att bli kavar på land och efter en lååååång dags nötande beslöt Jimmys båt att gå iland och rapporterade in en nolla. Det var otroligt trögt fiske efter hälleflundra igår då det endast kom upp en hälleflundra på hela campen, och även vi i guidebåten nollade på hälleflundra. I stället satsade vi på torskfiske och hade ett riktigt bra fiske med flera över 10 kg.
En annan båt hade också otroligt bra torskfiske med topp på 17 kg.

Så till dagens fiske och tävlingen (nästan alla båtar är fortfarande ute och fiskar). Jag får ett samtal av Jimmy med orden ”nu är ordningen återställd”. Idag var hälleflundrakungen Dan med och vips så kommer det upp ännu en 50+ i Jimmys båt.
Givetvis var det på Dans spö det small på! det roliga var att Dan inte fattade att han hade napp utan trodde det var bottennapp. Helt plötsligt börjar botten att ”simma”, och efter en stunds kamp kunde de mätta den till grymma 153 cm! Givetvis fick den friheten tillbaka efter fotografering.

Nu har jag inte pratat med Lappen, vet bara att de ligger på ett mycket intressant område, så vad som händer där får vi veta imorgon och kanske ordningen är återställd!

Imorgon blir det avslutning och givetvis så går guidebåten på stor hälleflundra för vi behöver ”bara” en på över 153 cm om inte killarna fixar det redan ikväll.

Bilder kommer senare

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers och Mats ”Pluggen” Persson