Makrillen har kommit och storsejen har blivit som galen här i Å, Lofoten

Gårdagen var en blåsig men solig dag här i Lofoten. De nordliga vindarna påverkade dock inte fisket i strömmen där de flesta båtlagen tog sikte för att uppleva lite storsejrace. Denna gången var fisket verkligen igång, makrillen kokade uppe i ytan följt av storsej som jagade likt projektiler underifrån. Den bästa metoden var utan tvekan att köra vobblers runt de grunda topparna, det tog inte många sekunder med sakerna i vattnet innan det small till rejält i spöna!
Antalet mellan 10-15kg har jag inte en siffra på men det var många och redan klockan 13.00 var det flera båtar som fick avbryta fisket för att det var för mycket!

Själv guidade jag kompisgänget från Strömstad och vi valde att dra några snabba sejar för att sedan lägga fokus på hälleflundran. Fisket var dock svårt på hälleflundran på grund av vinden men efter många timmars nötande så lyckades vi äntligen landa en fin hälleflundra på 124cm till Jens Hansson. Efter vi hade märkt och fotograferat den så fick den friheten åter!

Idag har prognosen äntligen lovat lugna vindar så nu blir det långtur i jakten på torsken och ev. någon drift på flundran. Sen blir jag väl inte förvånad om de gör något stopp på storsejen också då det verkligen är helt galet just nu!

Johan Mikkelsen, Martin Bamberg

Jens Hansson med 124cm hälleflundra C&R