Helgeroa Havfiskeklubb, Team Cordes Travel samt far och syster på besök i Å, Lofoten!

Veckan har bjudit på allt från snö, regn, blåst och ett stökigt hav till solsken, vindstilla och ett spegelblankt hav. Vädret här uppe i Nordnorge skiftar verkligen fort.
Denna vecka hade vi besök av det stora sällskapet från Helgeroa Havfiskeklubb som körde en kort visit mellan onsdag till söndag. Fokus var på kveite och den som drog längsta strået var Tom Nilsen som under sista dagens fiske under sista timmen lyckades fånga en fin hälleflundra på 128cm! Denna tog på en Crazy Daizy 400 gr i färg Rainbow riggad med curly tail! Vi får heller inte glömma den stora torsken som Marion landade på 15,4kg, men det var ett gäng som drog ännu större torskar under ena dagens torsksatsning med en på 20 kg och en på hela 22,5kg!

Team Cordes Travel – Vår samarbetspartners 3 vapendragare från Holland är på plats och guidades första dagen av Martin där de lyckades lura upp hela 4 hälleflundror!! De har också testat på blekafisket med lätta haspelspön vilket också blev en succé med ett par fina blekor runt 4-5 kg! Ett fiske jag själv inte har provat på men som absolut ska testas framöver! De har också haft ett grymt sejfiske och sejar upp till 15 kg har fångats under veckan!

Jag har också haft besök av min far och syster där vi ena dagen kämpade oss ut i den hårda vinden och lyckades lura upp en flundra till farsan tagen på en vobbler från Westin-Fishing, SW Platypus! Inte långt efter svarade syrran med sin första flundra tagen på en Crazy Daizy 400 gr!! Snacka om en grym inledning!

Under söndagen hade vi ca 1 timmes fiske då vi planerade att bestiga en bergstopp på Værøy, jag styrde då till vår säkraste storsej plats och på andra driften stod både syrran och farsan och drillade 10kg+sej!! Vi körde någon vända till för att det var så kul men sedan hade vi bara 15 minuters fiske kvar innan vi var tvungna att åka vidare. Farsan som verkligen fastnade för flundrafisket ville gärna göra ett sista försök. Jag tittade på klockan och känner att det här blir svårt men ett försök kan man ju alltid göra. Första driften kommer vi inte riktigt som planerat så jag ber dem veva upp igen och så lägger vi om driften. 5 min senare så smackar syrran ett kraftigt mothugg och lyckas kroka en flundra, 2 sekunder senare så smäller det till i farsans spö och nu står de bägge två och drillar flundra!! Helt SJUKT! Vi lyckas borda, märka och släppa tillbaka bägge två!! Snacka om effektivt fiske!!

Därefter besteg vi berget och sedan flög de med helikoptern tillbaka till Bodø, en lyckad 50-års present till farsan!

Johan Mikkelsen

Madeleine med sin livs första Hälleflundra! Tagen på en Crazy Daizy 400 gr från Westin Fishing

Farsan med sin livs första flundra tagen på en vobbler från Westin Fishing, Platypus SW

Marion med sitt nya torsk rekord på 15,4kg!

Nanno med en av sina flundror!

Team Cordes Travel med sejrace!