Långdragen västanvind och flitiga gäster på Söröya

Under fredagen låg en hård västanvind och då inte ens måsarna lämnade hamnen blev det en dag på land med riggande och uppladdning. Därefter har nordvästvinden byggt höga dyningar vilket gör att vi provat på ett mer nära fiske de senaste dagarna.

Inte helt resultatlöst även om det under några perioder gått trögt. Många båtar har provat flundrafisket strax utanför campen med flundror som tagits så grunt som 7 meter. De flesta båtarna har landat eller haft kontakt med flundra. Jiggarna som fiskat bäst denna vecka är Crazy Daisy Days of thunder och Fancy cola.

Ett gäng lyckades under gårdagen pricka torsken på Breigrunn där även enstaka storsejar kommit in.

Idag provade några båtar ta sig ut till Reis där torskar på 12,17 och 19kg landades i guidebåten. En hälle på 120cm har också tagits idag.

Nu hoppas vi på bättre väder så vi kan gå lite längre.

Christian och Henrik, Söröya