En fantastisk vecka i Nappstraumen!

Veckan är slut här i Nappstraumen och vi har haft ett väldigt bra fiske i fantastiskt väder. Tidsvis väldigt svårt fiske dock, för att några timmar senare explodera fullständigt! Redan första kvällen åkte några båtar ut taggade till tårna. Lasse & Co satsade på torsk och hittade dom inte alltför långt från campen, tror dom även fick en hälleflundra direkt så starten var det inget fel på! Svicke med kamrater pillade upp några härliga rödspättor, sådär lagom ansträngande första dagen för en härlig middag väl i hamn.

Hur ska jag sedan summera resten av dagarna då allt flyter samman i minnet. Vi kan väl säga att alla båtar har fångat hälleflundra. En del har fått en om dagen medan andra har fått flera stycken när allt stämt! Känns som att erfarna hällegänget med Christer, Christer, Martin och Joakim alltid är nära de platta. Själv minns jag väl hur vi var frustrerade när först PA tappade en kveite, minuterna senare tappar även Markus en för att direkt därpå dra på smilbanden när Viktor lyckats få med en hela vägen in till båtkanten! Det går fort i hälleflundrafiske. Eller vad sägs som när PA och Svicke får dubbeldrilla en riktigt fin en på 129 cm då de trasslat ihop sig, fortfarande oklart vilket spö det egentligen högg på. Största hällen blev ett praktexemplar på 150 cm som tyskarna kunde säkra och mäta utanför båten innan den fick simma hem igen, vilket den försökte göra hela tiden då det blev fyra långa jobbiga rusningar till botten under fajten!

Många andra fångster har det blivit och det var en härlig syn att se Mikael, Oskar, Janne och Viktor bada för att fira. Jag tror Lasse också hoppade i till slut. I början av veckan var sejen rätt frånvarande men igår måndag kom lite vind igen och då fanns de igen när drifterna blev lite bättre. Grymt att få så stridbara fiskar på uppvev! Största sejen är nånstans kring hela 15 kilo. Det har faktiskt landats ett helt gäng havskatter här i veckan vilket inte alls är vanligt.

Blir lite blåsigare nu kommande dagar, men vi hade bäst fiske när de var lite vind förra veckan så jag tror på fina fångster. Häng med!

Jonathan

PA och Svicke med 129 cm hälleflundra!

Att fiska galna bergstorskar med lättare utrustning på grunt vatten kan vara hur kul som helst!