Sol och stortorsk i Havöysund

Idag så har det på Havöysundscampen dragits torsk i mängder.

Flera av båtarna drog idag en lite längre bit iväg för att leta torsk relativt djupt. 90-150m under dyningarna så fick både pilk och jigg storstryk av granna torskar upp till 20kg. Till slut så far flera båtar hem när båda fiskbackar och biceps inte kunde med att dra fler.

Dom goa gubbarna i guidebåten hade också framgång idag, inte på torsk men på grymma havskatter. Efter en smått busig morgon med taskig sjö och starka vindar så lugnade havet ner sig och la sig blankt, samtidigt som solen gassade och brände både kinder och bondebränna. Gött e det!

Nu har dessutom guidestyrkan i Havöysund tillfrisknat, så Henric beger sig tillbaka till Söröya.

Skitfiske!

Henric Appelgren, Ulf Hugsén och Sebastian Hoogers