Bra start och ”klent guidevirke” i Havöysund

Då har denna gruppen snart kommit halvvägs på deras fiskesemester och det hela började med en rivstart när det gäller stor kveite.På Onsdagen så kom våra gäster och tro mig, de var minst sagt taggade på fiska. Flera båtlag for iväg som oljade blixtar och när väl guidebåten kom ut så hade de andra båtarna fiskat i 10 minuter.

Jag lägger upp min första drift och hör då över radion att Båt 6 hade landat en stor hälleflundra, den visade sig vara 158 cm och detta efter endast 10 minuters fiske! Samtidigt landar deras kompisar i grannbåten en på 95 cm.
Och där hade jag snackat om på info mötet hur tråkigt och trögt jakten på hälleflundra kan vara! Ja ja inga regler utan undantag. Dem fiskade endast 10 min från campen så snacka om att man går över ån efter vatten ibland med!

Samma kille som tog 158 cm tog även en på 152 cm dagen efteråt så snacka om hälleflundra feber i deras grupp. Det har kommit upp en hel del hälleflundra så här långt men många båtar har även satsat på torsken, det har det landats flera runt 20 kg med någon strax över 20 kg. Idag blåser det så det har begränsat fisket och skall bli spännande och se vad som finns riktigt nära campen.

För första gången under alla mina år som guide på Nordic-Sea-Angling som jag varit med om att båda guiderna blivit så pass sjuka att ingen av oss klara köra guidebåten (Hög feber mm). Men som tur är jobbar man på ett företag med ”mycket muskler” och just nu är Henric ”Kroken” Appelgren på väg hit för att ta på sig kaptens hatten. Nordic-Sea-Angling ett företag som löser det mesta och som man kan lita på, kan vi så löser vi problemen!

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers

Snäckan med en 134 cm C&R