Sjukt fiske i Havöysund!

Om vi sammanfattar lite snabbt föra veckans fiske så kan man ju inte bli annat än imponerad, Men det som small högst som en bomb från klar himmel. måste vara torsken på 35.8kg! Hälleflundra fisket talar för sig själv eller vad sägs om topp 5 180, 170, 160, 155 och 144 cm.

Så till veckans fiske som började med blåst och tråkigt väder, men det hindrade inte vissa båtar att ge sig ut.Det kom upp en del hälleflundra och i guidebåten tappade ”Lappen” en av modell större. På torsdagen så var det lite blandad at fiske och det kom upp en hel del fin mat torsk upp till 14 kg.
Så till det sjuka hälleflundra fisket som vi fick uppleva igår. Vi i guidebåten startade med lite torskfiske och gick sedan över till Hälleflundra och mina 2 gäster i guidebåten fick verkligen drabbas av ”hällefeber”!Bengt och hans son Jonas är i Norge för första gången så gissa om det blev glada miner när första hälleflundran small på Bengts spö. En stenhård fight påbörjades och efter en stund kunde vi säkra och mäta den till 151cm utanför båten, efter märkning och fotografering simmade hon ner i djupet igen. Bengt landade ytligare 1 hälleflundra på 123 cm.

Som en bomb så exploderade fisket för de två båtarna som var kvar. När jag och Sebbe skulle hålla kväll så fick vi höra att det landats en på 169 cm och en på 180 cm inom 10 minuter, snacka om hugg period! bilder och mer om det kommer på summeringen i slutet av veckan. Vi kan ju lugnt kalla det för bra start på veckan. Topp 5 så här långt är 180, 169, 151, 132 och 123cm men då vet jag inte hur det gått idag.

Välkomma till storkveitens rike Havöysund!!!

Ulf ”Oxen” Hugsén och Sebastian ”Lappen” Hoogers

Bengt med 151cm C&R

Bengt med sin andra för dagen 123cm