Huggbonanza & glassväder i Nappstraumen

Ja igår torsdag var det väl inte något glassväder men efter en stund i strömmen med liten flundra samt någon bom som klent resultat bar det ut på havet för de flesta båtar och efter en del letande kunde torsken finnas i stora lass! Huggen föll minst sagt tätt och spöna var konstant böjda. Mängder av torsk i 10-15 kilos attackerade jiggarna. Martin lurade även en hälleflundra på 102 cm att svälja hans tacklade sej.

Idag var vädret riktigt smutt som jag säger och vi satte fart ut på nordsidan och västerut. Direkt när jag stannade båten och såg på ekolodet kände man det där man alltid vill känna. Sekunder senare gjordes ett mothugg, två mothugg för att snabbt vara fem mothugg. Femdrill i båten! Så fortsatte det tills tidvattnet avtog och båtarna körde vidare ytterligare ett stycke söderöver. På första driften sög det till i Amines spö och fajten var igång! Rusningar, tunga gung och allmänt tjurighet kom från andra linänden. Många pumptag senare kunde jag lyfta in en hälleflundra på precis 120 cm i båten. Stort grattis till den! Huggen fortsatte att dugga in men vi beslöt oss för att åka och fiska spätta då driften åter försvann. Spättorna fanns hemma med 53 cm i topp!

Största torsken för dagen är lite ovisst än, vi måste kolla en våg 😉 Men en kanondag blev det och bland alla torskar fanns även stora sejar med toppar på ca 12 kilo.

Jonathan & Martin