Helt galet fiske och nytt camprekord i Havöysund

Jag vet inte riktigt var jag skall börja, men vi börjar med Lördagen. De flesta av båtlagen hade drabbats av ”flundrefeber” och gick på storvilts jakt. Det landades många hälleflundror och den största kom i guidebåten som styrdes av Lappen. Detta underbara gäng som är helt nya när det gäller fiske i Norge och efter Hälleflundra, så gissa om det blev glädje när det small på spöt. Efter en sten hård fight så kunde de säkra flundran och mätta den till fina 140cm. På kvällen var det dags för Buffé som består av fisksoppa och kungskrabba som sköljdes ner med ett par kalla och stämningen var på topp!

Så till dagens otroliga fiske. Båtarna spred sig i alla väderstreck och vissa satsade på torsk. Samma gäng som hade dröm fiske efter hälleflundra i fredags hade minst sagt ett sjukt fiske efter STOR torsk idag.
Pang! spöt böjer sig ordentligt och efter en stunds fight fick Robert Norlin se ett ”moster” till torsk som vägdes i land till 35,8 kg och mättes till 157 cm! detta var hans första torsk över 10 kg. Stort grattis till dig Robert till det nya camp rekordet här i Havöysund.

Denna torsk under Skreien hade vägt någon stans mellan 45-50 kg. Till er som bokat skreien nästa år kan jag bara säga grattis,för här finns det stora torskar. Till er som funderar kan jag bara säga en sak, Boka nu!

Hälleflundra fisket då? jodå vi fortsätter att bända stort, denna gången var det Peter Jacobsson som fick mätta sina krafter och till slut kunde de mätta den till grymma 180 cm. Ett stort grattis till dig Peter till ditt nya PB på 180 cm.
Som om inte detta var nog så fightade ett annat båtlag en ”monster” flundra men efter en rusning på ca 100m small linan tyvärr av.

Nej nu har jag varit på land i 2 dagar och är sjukt sugen på STOR hälleflundra i båten så imorgon satsar guidebåten på storvilt jakt i havet!

Varma hälsningar från oss i Havöysund, storfisken rike!

Ulf ”Oxen” Hugsén och Sebastian ”Lappen” Hoogers

Miguel med fin spätta på 1,8kg

140 cm flundra i guidebåten

Jag finner inga ord..