Återfångst på flundra, och en stoor havskatt på Pillemete – Söröya

Idag sitter vi inne och väntar ut busväder, men igår kom vi ut och jagade diverse fiskar. Först Letade vi flundra, och efter några timmars tålamod kom det upp en tokgalen hälleflundra på 125cm. redan bredvid båten såg vi att hälleflundran var märkt. Märkningen är inskickad och vi inväntar svar på vart den fångats tidigare, och hur stor den var då. Kanske vi får se den en tredje gång?

Efter det så drog vi iväg på jakt efter havskatt och rödspätta, med god framgång. Efter ett par bra spättor och ett gäng grova sandskäddor så dundrade det i fullständigt i ett av pillemetespöna. och efter 2-3 tokrusningar mot botten so landade vi äntligen en grov havskatt på 9(!)kg. Visst kan man få överaskningar på räka?

Henric Appelgren & Erik Axner – Söröya

Erik i guidebåten med återfångad flundra

9kgs Havskatt på pillemete, erik från guidebåten återigen