Kvällspass på nordsidan av Nappstraumen!

Två glada stockholmare som senaste dagarna har bestigit flera av Lofotens branta toppar för att sedan åka skidor ner kände sig möra i benen och ville prova på lite havsfiske. Ett eftermiddags/kvällspass bokades i Nappstraumen och vi tog sikte på nordsidan. Dyningen var låg, vinden var obefintlig och ytan låg spegelblank när vi åkte ut. Ganska direkt hittade vi fina stim mellan på 70-90 meter och resultatet kom fort, torsken var på bettet! Första fisken blev en fisk runt 10 och den andra blev en bjässe till Peter på 19,88 kg med en imponerande längd. Ett trippelhugg senare stod vi alla och skrattade och under en kort stund jagade fisken högt i vattnet efter våra jiggar (Se ekolodsbilden). Johan drog senare sin första torsk och strax där efter en fin sej runt 10-11 kg! Kvällen var magiskt fin med spegelblankt hav och vita fjälltoppar och när vi åkte in i solnedgången planerade grabbarna redan nya toppturer med skidorna för nu var armarna möra istället!

Erik och Jonathan – Nappstraumen