Fantastisk avslutning i Nappstraumen

Efter en riktigt regnig och blåsig söndag (som dock bjöd på en hel del spätta) var suget stort efter havet. Ut på sydsidan styrde jag båten med Marcus, Bo, Kim och Christopher. Fina fiskar direkt men sedan blev det segt värre. Vi sökte runt men stimmen ville inte vara med oss. Tillslut hittade vi en kant på härligt grunda 55-70 meter och där stod skreien packad! Intensiva huggsexor avlöste varandra och vi njöt duktigt i solskenet. De andra båtarna lyckades bra de också och jag minns inte exakt men alla fick bra med fisk med toppar strax över 20 kilo.

Idag tisdag möttes vi av ett ännu lugnare hav som senare blev heeeeeelt spegelblankt. Om inte det skulle vara nog för att göra vilken dag som helst perfekt så var fisket riktigt bra. I princip var som helst djupare än 90 meters bottendjup stod fisken i enorma stim. Egentligen behövde vi aldrig flytta på oss utan fiskarna avlöste varandra. Marcus Kamm med vänner skrattade ikapp när armarna värkte så pass att vi åkte in till bokat bord på restaurang i Leknes.

Jonathan & Mats