Ännu en rekordfisk (40+) på Sørøya!

Efter det sjuka fisket som gästerna fick uppleva under måndagen så var förväntningarna inte lika höga när vi åkte ut igår morse. Det syntes tydligt på gästerna att de var ganska möra och koncentrationen var kanske inte lika på topp. MEN, det skulle visa sig bli en minst lika bra dag fångstmässigt. Det tog inte lång stund innan den första 30+ fisken rapporterades över vhf-radion och fler skulle följa.
Totalt fångades 8 st över 30 kg samt ännu en monstertorsk på hela 41 kg!
Vi i guidebåten lyckades bäst denna gång och landade dagens 3 största fiskar på 33, 36 samt 41 kg.
Det kanske låter kaxigt men 20+ fiskar (som ändå får ses som drömfiskar) har vi i detta läge slutat räkna. Det blir för många helt enkelt..
Engelsmannen Bert Williams (the codfather) har numera rekordet för den största torsk fångad av en britt. Ett rekord som Paul Stevens från Sportquest fick inneha i ungefär ett dygn från fisket dagen innan.
Hittills under skreisäsongen har det fångats 29st. över 30kg samt 2st. över 40 kg. Denna vecka anländer de rutinerade danskarna till kampen och vi är övertygade om att om vädret tillåter kommer antalet rekordfiskar att skena iväg i löjliga mängder.

Sørøya – Home of the worldrecord cod.

Sebastian Hoogers, Johan Mikkelsen

Photo Sebastian Hoogers

Photo Sebastian Hoogers

UK record cod of 41 kg. Photo Sebastian Hoogers

UK record cod of 41 kg. Photo Sebastian Hoogers