Flötmetad storflundra från Nappstraumen!

Ännu en vacker morgon med lugna vindar mötte oss i gryningen och direkt på första driften missade vi en flundra på flötmete i strömmen och på andra driften dunkade det i tungt på mitt spö och en grym fight startade! Fisken gungade riktigt tungt och ganska snabbt visade den sig vid båten och vid första landningsförsöket fick vi tag i tafsen och precis när vi skulle sätta in kveitekroken så vände den ner huvudet och fick fart.. Tafsen trasslade in sig i handsken och plötsligt smällde sänken in i handen när fisken vände ner och linan small av.. Fisken uppskattades till ca 170-180 cm och en ”touch-the-leader”-landning var ett faktum. Sånt händer och det var tur i oturen att inget värre hände! Det gäller att vara försiktig där ute!

Danskarna hade snabbt därefter ett bra hugg på flötmete och en stor flundra gungade tungt i spöet! Fisken rusade längs botten och innan de vet ordet av så skavde fisken av linan… Denna fisken var riktigt tung och troligen av grov kaliber!

Mot slutet av dagen prövade vi på grundvattensfiske med flöte och Daniels flöte dök rätt omgående och när han vevade in cirkelkroken blev det en tung bugning i spöet och en härlig rusning utbröt! Snabbt efter med båten och när Daniel började pumpa upp fisken var det blandad glädje med skräckkänslor om hur stor den skulle vara och när fisken kom mot ytan efter lite ”gnäll” om trött rygg och ont i armarna så landade vi den på andra försöket vid båtkanten säkrades fisken vid båten och mättes till 145 cm! Daniel kastade sig i vattnet med ursuiten och hade en trevlig kramstund innan vi märkte den och återutsatte den igen. Lyckan var enorm och detta var pricken över i:et! Nytt personbästa med råge för Daniel från Mårtens fiske!

Storflundrorna verkar vara på gång nu och imorgon smäller det förhoppningsvis tungt igen!

Erik Axner – Nappstraumen