Grymma rödspättor på grunt vatten i Nappstraumen!

Vädret makter är verkligen inte på vår sida och vinden piskar hårt i takt med hällregn utan dess like! Fisket blir tufft men inte omöjligt och idag började vi fisket efter rödspätta och hittade dem riktigt grunt inne på 7-8 meter där vi fick några fina runt 1,5 kg innan både jag och Daniel fick ett härligt dubbelhugg! Bägge stod med härliga spöböj på grunt vatten med rusande rödspättor och när vi landade fiskarna såg vi att bägge var riktigt fina! Daniels spätta fastställs till 2,15 kg och min tyngde vågen ner till hela 2,85 kg! Dubbla personbästa i ett dubbelhugg, kan det bli bättre?

Ja, eftersom Christian också fick personbästa under fiskepasset blev det succé och fokus sattes på hälleflundrorna. Dessa var dock otroligt kinkiga idag och högg försiktigt och lurigt..
Många kontakter var det under dagen men den enda landade flundran gick till danskarna på 90 cm som nu reducerade till 2-1 i landskampen.

Nya tag imorgon och vi låter inte lite regn hindra oss från drömfiskarna!

Erik Axner – Nappstraumen