Storfiskkontakt i Nappstraumen på grunt vatten!

Förutom att ha gjort ett kortare försök på rödspätta under en eftermiddag där fisket var riktigt bra med ett tiotal rödspättor över kilot varav flera vägde över 1,5 kg under ett par timmar så har jag inte varit ute något mer sen sist men idag var det dags!

Ställde klockan så att jag var redo för avfärd i gryning och började fisket till solens första strålar. Fina drifter på ett stilla hav med nybryggt kaffe, det kändes hett men inget hände.. Drift efter drift över fina områden men inte så mycket som ett pet förrän jag drev nära en grundtopp på endast ett par meter med mitt flöte strax utanför.

Flötet stannar upp i driften och står still under ytan och båten fortsätter driften, ser ut som vilket bottennapp men när jag stramar upp mot flötet så blir det tyngre och tyngre till jag möts av ett tungt huvudskak, cirkelkroken vreds på plats och det kan inte ha varit mer än 5-6 meter där den högg och sen en brutal rusning, rakt över grundpartiet..

Jag kommer ikapp fisken, har den snett ner under båten och känner några tunga gung till innan fisken vänder, går rakt under båten och över samma grundparti som jag just jagat efter den på..
Innan jag hinner vända båten känner jag linan hacka över sten och sen när fisken nått andra sidan så smäller linan..

Hur stor fisken var får jag aldrig veta men att den var av en tyngre kaliber var ingen tvekan. Fisken tog på ett oturligt ställe i och med den drift jag hade och faktumet att jag var ensam i båten. Det är inte lätt att landa dessa stora fiskar själv och ibland går dem vinnande ur striden!

Bara att kämpa på, ta nya tag och ta lärdom av detta till en annan gång!

Erik Axner – Nappstraumen