En testrunda i Nappstraumen!

Denna veckan som pågår just nu har vi inga gäster på plats i Nappstraumen så rapporterna kommer utebli under veckan så länge jag inte får för mig att ge mig ut på egen hand, vilket jag i och för sig redan gjort!

Jag gjorde ett försök inne i själva strömmen när vinden var lite svagare och flundrorna finns där, även om de var kinkiga. En fisk på ca 115 cm fick jag landa och kikfiskade sedan på ett gäng mindre flundror på grunt vatten som dessvärre inte gjorde mer än att nafsa i stjärten på sejen..

Dock på lite djupare vatten har det varit större fiskar som varit nyfikna och har inspekterat mina beten utan att vilja hugga, kolla bara ekolodsbilderna!

Nåväl, fisken finns där och fler försök kommer! Även något släpp på rödspätta kan nog tänkas bli av, vi får se!
Kvällarna bjuder på magiska norrskensupplevelser och att försöka föreviga detta med kameran är långt från enkelt. Se till höger för några av bilderna!

Erik Axner – Nappstraumen