Trögt flundrafiske men storsejen hugger vilt som vanligt – Å

Då var ännu en vecka över och trots att flundrafisket har varit ovanligt trögt denna veckan samt en del stolpe-ut med de flundrakontakter vi hade så verkar samtliga gäster varit väldigt nöja med sin vistelse här i Å. Som vanligt så är det sjuka mängder storsej och ena båtlaget rapporterade ett trippelhugg på 15kg+! Samt veckans största på hela 18,2kg till Norrmännen! Det har också kommit upp en del fina mattorskar, men även torskfisket har varit lite trögare även om det inte är några problem att fixa fina mattorskar.

Ludvig som jag guidade fick bland annat denna fina torsk som en bonusfångst under flundrafisket! Se bild i sidomarginalen.

En vacker havskatt blev också fångad som bonusfisk under flundrafisket som var minst sagt ilsken vid hanteringen. Denna fick simma vidare efter lite fotografering.

Trots ett generellt trögt fiske så avslutade vi veckan på topp genom att få se en flock späckhuggare som patrullerade på norrsidan! Naturupplevelserna är verkligen helt fantastiska här i Lofoten! Vilket ställe!

Nu hoppas vi att fisket kommer igång igen då vi går in i sista veckan innan vi stänger ner för säsongen här på Å.

Stay Tuned!

Johan Mikkelsen

Ludvig med sitt nya personliga torsk rekord! Det är nog inte sista gången vi ser den här killen med en storfisk i famnen!