Team Halden slog till med ny storflundra i Havöysund

Söndagens fiske bjöd på både svettiga kamper och ny 50+ flundra. I söndags så spred sig båtarna i alla väderstreck och de flesta var helt lyriska över hälleflundra fisket.
Jag står och pratar med några gäster när ett gäng kommer upp och fullkomligt lyser av lycka (de verkade nästan vara lite chockade), de hade tappat ett monster efter en timmes kamp.
De berättar om hur de fått följa den med båten en lång stund och fått pressat så att det knakat i både kropp och spö. Efter en timme så var kampen över och hälleflundran simmade vidare. Det som jag tyckte var riktigt skönt var att han som drillat fisken inte alls var knäckt, utan tvärt om nästan. Han var nöjd med att bara fått chansen och mäta sina krafter mot Drottningen i djupet med stort D.

Några andra av båtlagen drog åt ett annat väderstreck och fick uppleva ett helst sanslöst fiske med flera landade och topp fisk på 160 cm som simmar vidare.

Måndag morgon och alla båtlagen far iväg i olika riktningar, först ut av alla var våra Norska gäster från Halden som jag knappt sett röken av denna veckan.De drar ut långt innan frukost och kommer hem sist av alla. I morse ringde Tommy Gundersen och var helt lyrisk och sa
”F.n Oxen jag har landat en på 185 cm, detta är helt sjukt! jag bara skakar av lycka!”
Detta var Tommys andra över 150 cm denna veckan för det var ju han som landade den på 155 cm i början av veckan med!

Nu rockar det i Havöysund, stor flundrans rike!!!!

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers