Summering Penn Festival i Nappstraumen!

Veckan som varit har flygit förbi. Inledningsvis lite blåsigt väder men i närområdet kunde spättor över 2 kilo landas, lite bergstorsk på lätt utrustning samt ett par flundror! Nappstraumen bjuder härligt nog i princip alltid på fiske trots hårda vindar.

Efter blåsväder kom höga dyningar och dimma samt enorma koncentrationer av betesfisk ute på nordsidan. Sej och makrill fanns i överflöd och de fastnade emellanåt på jiggarna… Under och bland dessa betesmoln så stod hungriga torskar och större gråsejar så det var inte långt mellan spöböjen bland båtarna trots att de flesta aldrig fiskat i norge tidigare!

Skönt nog kom solen tillslut och vi åkte iväg på lite längre turer. Flundrorna lyste lite med sin frånvaro även om det landades ett par, både under som över 80cm. Desto fler var sejarna som stundtals gjorde det omöjligt att komma ner till botten! Vildsint attackerade dom både jiggar, pilkar och betesfiskar. Inga sejar vägdes utan de mättes och den längsta sträckte måttbandet till 118cm! Största torsk blev 124cm och vägdes till 16-17 kilo.

Inför hemresan var det många som ställde frågan varför man skulle lämna detta finväder och underbara ställe. Fiskar i överflöd, boende precis vid båtarna och härlig stämning på campen. Sen gör det inte saken sämre att vi sett späckhuggare, tumlare, havsörnar samt ett underbart norrsken…

Napp i Napp!

Jonathan